Ovocný lihovar
Nákupní košík
Nákupní košík je prázdný
Přistoupit k objednávce »
Obchodní podmínky
Lihovar Zvoleněves
O našem lihovaru
Pěstitelská pálenice
Značka BONFIER
Technologie destilace
Likéry a jejich výroba
Palírna BONFIER
Zvoleněves 86
273 25   Zvoleněves
+420312583044
info@bonfier.cz
E-SHOP > ZNAČKA BONFIER  

Značka BONFIER

Napsali o nás

Věhlas pálenky, výtečného alkoholického nápoje, rozšiřuje teritorium. Přestává být výsadou Moravy, dostává se i k nám na Slánsko a Kladensko a prakticky pokrývá svojí vyrobou trh s ovocnými destiláty celé Střední Čechy a Prahu. Ve Zvoleněvsi se objevil ovocný lihovar a pěstitelská pálenice, dávající příležitost všem, kteří chtějí mít uvedenou dobrotu pěkně doma, ochutnat ji, kdy se jim zachce.

Novou pálenicí, vzniklou z bývalého skladu dnes již zaniklého cukrovaru, nás provádí její vedoucí Hana Laláková.
Všude příjemná vůně, dokonalá čistota. Firma VUC Services Zvoleněves spol. s r.o., která palírnu provozuje, proměnila vnitřek staré budovy v moderní fabričku. Všechno je zde nové, majitel do této proměny určitě investoval hezkých pár set tisíc korun, ne-li více.
„Výrobním obdobím palírny je doba od prvního července do třicátého června následného roku,“ informuje Hana Laláková. „Podmínkou výroby pálenky je přivézt nejméně 100 kilo ovoce nebo 100 litrů vlastního kvasu. Kvas připravujeme z čistého ovoce bez cukru. Pěstitel může být celému procesu pálení přítomen. Na termínu pálení a odběru pálenky se přesně dohodneme.“
Palírna ve Zvoleněvsi je vybavena vším potřebným. Kvašení probíhá pod dohledem zkušených odborníků, garantujících nejlepší jakost nápoje. K dispozici mají moderní laboratoř, kde dokáží posoudit kvalitu kvasu a doporučit správný termín pálení.
„Kořalku děláme z jablek, švestek, hrušek, třešní, višní, vína, rybízu i angreštu,“ říká vedoucí. „Červivost nevadí. Třešně a višně je však třeba odstopkovat, broskve odpeckovat. Víno a rybíz zbavit stonků. Letní ovoce kvasí od tří do šesti týdnů, pozdní až dvanáct týdnů. Kvašení je ukončeno až když již neuniká oxid uhličitý. Vyzrálý kvas má zdravou vůni, šťáva není sladká. Zbývá odstranit z povrchu vzniklou deku a pálení může začít. Proces trvá čtyři až šest hodin. Zákon povoluje pro rodinu výrobu 60 litrů padesátiprocentní pálenky.“
Vstupujeme do výrobny, všude komfort. V takovém prostředí vyrábět destilát je úplně něco jiného, než někde pod střechou stodoly. V podlouhlé hale stojí řada objemných nádob na kvas. Vcházíme do místnosti v níž se nalézá varný destilační kotel. Dech se tají. Tohle je něco úplně jiného než kotlíky, jaké vídáme v televizi, z nichž přes pár trubiček kape do nádoby bezbarvá tekutina. Tento obr z nerez oceli kombinovaný s mědí plně umožňuje provádět destilaci i rektifikaci, navíc průběžně řídit lihovitost i aromatické vlastnosti destilátu. Topí se pod ním plynem, chod je řízen elektricky. „Alkohol si lze odvézt ve vlastních skleněných či plastových lahvích nebo demižonech,“ ještě dodává Hana Laláková. „Na přání zařídíme i jeho naředění destilovanou vodou na kterou máme rovněž potřebný přístroj.“
Zbývá již jen popřát: „Na zdraví, s pálenkou ze Zvoleněvse.“
Zdeněk Tvdrek, Slánské listy 11. října 2005

 

Kdy nás můžete zastihnout?

Množství ovoce nebo kvasu:
Minimální množství které bereme od zákazníků na pálení je 100kg ovoce nebo 100 litrů kvasu.

Ceny za pálení:
Vlastní kvas ............. 141kč za 1 litr 50% pálenky
Kompletní služba (zpracování ovoce = výroba kvasu, laboratorní měření kvasu) ........... 171kč za 1 litr 50% pálenky

Ovoce od malopěstitelů:
Tuto sezonu opět začínáme přijímat ovoce od pěstitelů a zahrádkářů. Otevírací doba pro vyzvednutí pálenky a popřípadě nákupu z ovocného lihovaru je od 7.00 - do 15.00 hodin (PO až PÁ).

Výkup od velkopěstitelů po vzájemné dohodě.
Volat lze na:
Tel.:+420 312 583 044
Mobil:  +420 604 567 694,  736 190 025
Fax:+420 312 583 124

 
[ Lihovar BONFIER | Destilace | Pěstitelská pálenice | Příprava kvasu | Dárková sada | Likéry a jejich výroba ]
českyČesky
englishEnglish
deutschDeutsch


CZIN.eu

Toplink - katalog odkazů



Přidat.eu RSS