Ovocný lihovar
Nákupní košík
Nákupní košík je prázdný
Přistoupit k objednávce »
Obchodní podmínky
Lihovar Zvoleněves
O našem lihovaru
Pěstitelská pálenice
Značka BONFIER
Technologie destilace
Likéry a jejich výroba
Palírna BONFIER
Zvoleněves 86
273 25   Zvoleněves
+420312583044
info@bonfier.cz
E-SHOP > LIHOVAR BONFIER  

Lihovar BONFIER

Historie lihovaru

Ovocný lihovar a pěstitelská pálenice Zvoleněves byly zbudovány v areálu bývalého cukrovaru Zvoleněves za pomoci firmy J.HRADECKÝ s.r.o. z PACOVA.
Samotný lihovar i pálenice jsou umístiny v bývalém skladu materiálu. Tyto prostory prošly kompletní rekonstrukcí. Palírna byla uvedena do provozu v roce 2004.
 

Pálíme nejkvalitnější ovoce z našeho kraje

Pro ovocný lihovar nakupujeme ovoce od velkopěstitelů z blízkého okolí, například od EKOFRUKTU SLANÝ, protože zde jsme v kraji kde se ve velkém pěstuje tuzemské ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve, třešně, višně atd.).
 

Používáme moderní technologie pro lepší destilaci

Ovoce zpracováváme podle potřeby a druhu na kvasy do kterých přidáváme kvasinky a živnou sůl a necháváme jej kvasit potřebnou dobu. Po celou dobu kvašení odebíráme vzorky z připravených kvasů a provádíme laboratorní zkoušky, aby se předešlo případnému znehodnocení kvasů a zároveň, aby se určila nejpříhodnější doba k pálení.
Po dokvašení je ovoce dopraveno k pálení je nataženo pomocí vývěvy do předlohové nádoby a vypuštěno do varného kotle, který je vytápěn plynem. Uzavřením kotle s požadovaným množstvím vykvašeného kvasu a zážehem plynu je spuštěna destilace. Zahřátím na požadovanou teplotu dochází ke vzniku lihových par, které stoupají destilační kolonou vzhůru potrubím vzhůru do chladiče, kde kondenzují a přes epruvetu a měřidlo do výpustní nádoby. Dále destilát přetáhneme do skleněného kalibrovaného válce ve kterém destilát naředíme na požadovanou lihovitost. Destilát ředíme demineralizovanou vodou, kterou si zde také vyrábíme po této proceduře naředěný destilát přepustíme buď do kalibrovaných nádrží v daňovém skladu nebo jej rovnou plníme do spotřebitelského balení, lahví o obsahu 0,5 litru. Lahve jsou etiketovány a okolkovány a zabaleny do krabic po šesti kusech.
 

Pomůžeme Vám vypálit Vaše vlastní ovoce

Pro pěstitelskou pálenici je postup při výrobě kvasu stejný jako pro lihovar, pouze si ovoce přivážejí pěstitelé ze svých vlastních zahrádek buď jako přebytky úrody nebo účelně vypěstované ovoce pro pálení. Pěstitelé mohou přivézt své produkty pro zpracování v původním stavu jako ovoce nebo jako již připravený kvas k pálení.
Pěstitelé, kteří si své kvasy připravují doma, si mohou u nás dát k otestování vzorky a pokud je již kvas připraven k pálení mohou si po domluvě svůj kvas nechat vypálit.
Pokud jsou kvasy zpracované a vypálené mají zákazníci možnost si nechat čerstvý ovocný destilát vyčistit ultrazvukem. Tato metoda nahrazuje takzvané domácí vyčichnutí čerstvé pálenky, pálenka se v domácích podmínkách nechává otevřená po dobu několika dní až týdnů otevřená. Tímto způsobem však destilát ztrácí na lihovitosti. Ultrazvukové čištění nahrazuje již umíněné vyčichnutí, ale nedochází ke ztrátě lihovitosti.
Pěstitelé si své pálenky odnášejí v přinesených nádobách. Za pěstitele je odváděna spotřební daň, která je již započítána v celkové ceně. Spotřební daň pro pěstitele je poloviční oproti spotřební dani v lihovaru.
Pěstitelé kteří si připravují kvasy sami se mohou o svých krocích během kvašení poradit a mohou vše konzultovat s pracovníky ovocného lihovaru a pěstitelské pálenice Zvoleněves.
 
[ Značka BONFIER | Destilace | Pěstitelská pálenice | Příprava kvasu | Dárková sada | Likéry a jejich výroba ]
českyČesky
englishEnglish
deutschDeutsch


CZIN.eu

Toplink - katalog odkazů



Přidat.eu RSS