Ovocný lihovar
Nákupní košík
Nákupní košík je prázdný
Přistoupit k objednávce »
Obchodní podmínky
Lihovar Zvoleněves
O našem lihovaru
Pěstitelská pálenice
Značka BONFIER
Technologie destilace
Likéry a jejich výroba
Palírna BONFIER
Zvoleněves 86
273 25   Zvoleněves
+420312583044
info@bonfier.cz
E-SHOP > DESTILACE  

Destilace

Používáme moderní technologie pro lepší destilaci

Ovoce zpracováváme podle potřeby a druhu na kvasy do kterých přidáváme kvasinky a živnou sůl a necháváme jej kvasit potřebnou dobu. Po celou dobu kvašení odebíráme vzorky z připravených kvasů a provádíme laboratorní zkoušky, aby se předešlo případnému znehodnocení kvasů a zároveň, aby se určila nejpříhodnější doba k pálení.
Po dokvašení je ovoce dopraveno k pálení je nataženo pomocí vývěvy do předlohové nádoby a vypuštěno do varného kotle, který je vytápěn plynem. Uzavřením kotle s požadovaným množstvím vykvašeného kvasu a zážehem plynu je spuštěna destilace. Zahřátím na požadovanou teplotu dochází ke vzniku lihových par, které stoupají destilační kolonou vzhůru potrubím vzhůru do chladiče, kde kondenzují a přes epruvetu a měřidlo do výpustní nádoby. Dále destilát přetáhneme do skleněného kalibrovaného válce ve kterém destilát naředíme na požadovanou lihovitost. Destilát ředíme demineralizovanou vodou, kterou si zde také vyrábíme po této proceduře naředěný destilát přepustíme buď do kalibrovaných nádrží v daňovém skladu nebo jej rovnou plníme do spotřebitelského balení, lahví o obsahu 0,5 litru. Lahve jsou etiketovány a okolkovány a zabaleny do krabic po šesti kusech.
 
[ Lihovar BONFIER | Značka BONFIER | Pěstitelská pálenice | Příprava kvasu | Dárková sada | Likéry a jejich výroba ]
českyČesky
englishEnglish
deutschDeutsch


CZIN.eu

Toplink - katalog odkazů



Přidat.eu RSS